Header Image

Linnéa- Mamma till Ebba & Sixten♥

Välkommen till en utav Norrbottens största bloggar! Jag som driver bloggen heter Linnéa och bor tillsammans med min fästman och våra två barn i ett hus ute på landet. Jag blev mamma redan som 17åring till dottern Ebba som föddes Jan -07 och i Dec -13 så föddes lillebror Sixten♡ Älskar barnkläder, inredning och att fotografera. Ni hittar mig ofta i stallet med dottern där vi pysslar med hästarna. Kontakt eller samarbeten: [email protected]

Leilas chocolate crackles ☆

Publicerad,

Det var många som undrade över receptet på dessa kakor både här på bloggen och instagram så här kommer det! 

Ingredienser:

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl vetemjöl
3 msk kakao av hög kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
60 g smör
1.5 dl farinsocker
1 ekologiskt ägg
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk nystött kardemumma
0.25 dl mjölk
1 dl strösocker
0.5 dl florsocker

Gör så här:

1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.

2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.

3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.

4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.

5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.

6. Sätt ugnen på 175 grader.

7. Forma ca 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.

8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.

K L A R T ! ツ

4 Kommentarer

  1. Åh!!! Det där MÅSTE jag prova på att baka!! Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *