Idag så har jag bakat smörkola med pepparkakskrydda, som oftast när jag bakar så är det Leila Lindholms recept jag använder mig utav 🙂
Ingredienser!
Cirka 50 stycken
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskryddor eller annan smaksättning beroende önskemål 🙂
Gör så här
1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
3. Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll smörkolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
4. Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper, förvara kallt.
LYCKA TILL 🙂
Har du någon receptbok av henne? 🙂