Ikväll har jag bakat pepparkakskola, den blir så farligt god så denna måste ni göra där hemma!
Jag använde mig utav samma recept som förra året och bilden nedanför fotade jag faktiskt också förra året, för ännu har vi inte tagit in granen om än jag är riktigt sugen, det kanske får bli helgens projekt ツ
Ingredienser!
Cirka 50 stycken
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskryddor eller annan smaksättning beroende önskemål 🙂
Gör så här
1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
3. Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll smörkolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.
LYCKA TILL 🙂
Kokar den just nu och har kokat den över en timme och fortfarande lika rinnig när jag gör kulprovet, då har man misslyckats va?! 🙁
Åh, gud så gott det ser ut! Jag kommer garanterat att testa detta receptet! =) Redan nerskrivet på telefonen.
Massa kramar ♡
Så gott!! 🙂
Har kokat en sats nu men misslyckas allt med knäck så detta lär nog inte sluta bra heller men kulprovet var ju gott 🙂
Gott! Måste testa 🙂
Den är riktigt god! 🙂