Linnéa- Mamma till Ebba & Sixten♥

Blåbärsmuffins ♥

Ingredienser:

  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 dl farinsocker eller  2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl färska eller halvtinade frysta blåbär eller andra bär 🙂

 

Gör så här:

Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen.

Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.

Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.

Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C.

Låt svalna & Njut 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fröken M

    Mums va gott !
    Jag hade en ambition om att plocka massvis med bär och frysa in i sommar, men här nere i söder är det tyvärr väldigt ont om dem i år 🙁
    Kram

stats