Linnéa- Mamma till Ebba & Sixten♥

FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE FÖR ETT ÅR SEDAN♡

Idag fyller Sixten 1 år!!

Jag har en hel del att pyssla med för om en timme kommer gästerna men här har ni förlossningsberättelsen ツ

”Jag skulle vilja skriva en sån där jätte jätte lång förlossningsberättelse men mina förlossningar går helt enkelt för fort haha!

Den 28/12 på kvällen så låg jag och sambon i soffan och såg några avsnitt lost, vi gick och la oss kring tolv tiden och jag kände inga som helst sammandragningar eller några andra tecken på att lillebror ville komma ut till världen.

Jag vaknade klockan två på natten och gick på toaletten, och jag tänkte för mig själv när jag satt där på toaletten jösses var jag verkligen så här kissnödig innan jag förstod att det var vattnet som hade gått haha! Jag vandrade in i sovrummet med en handduk mellan benen ifall att det skulle komma mer vatten också väckte jag Krille och sa att vattnet hade gått. Han flög upp ur sängen och frågade om vi skulle fara in, jag berättade att jag hade inga riktiga värkar men att det kommit lite blod så jag ringde min mamma. Min förlossning med Ebba gick jätte snabbt så jag bestämde mig sen för att ringa in till förlossningen och berätta läget.

Det var en Dansk kvinna som svarade och hon sa antingen kommer vi in nu eller så väntar vi och kommer in tidigt imorgon bitti. Både jag och sambon kände att vi skulle nog ändå inte kunna somna om och då Ebba sovöver hos kusinen Wilma så bestämde vi oss för att fara in på stund. Så han fixade mackor och juice och jag packade ner det sista i väskan och vid tre tiden så började vi rulla in mot förlossningen. Jag hade lätta sammandragningar och det var inte förrän först då vi kom fram till sjukhuset som jag kände en värk, klockan var då strax innan fyra. Vi snurrade runt ett tag för att hitta en bra parkering då det var så halt ute..

När vi kom in så fick jag lägga mig och kolla ctg-kurvan klockan var då 4:00. I början så syndes det nästan ingenting men värkarna ökade snabbt så hon kollade och jag var då öppen 4cm. Så vi fick gå in till en förlossningssal och jag andades lite lustgas och sen gick det undan 04:30 var jag öppen helt och 04:35 började jag krysta och 04:41 så fick jag upp världens finaste son på bröstet :´) Krille brast ut i glädjetårar och det är nog det finaste ögonblicket jag varit med om ♥

K klippte navelsträngen och sen frågade våran underbara barnmorska om vi ville se moderkakan och vi bara nej nej och hon sa jo jag bara måste visa den och höll upp den och förklarade och vi bara skrattade allihopa! Sen fick vi fika och jag hoppade i duschen då jag inte behövde sys någonstans.. Och sen traskade vi iväg till vårat rum, vi hade turen att få ett jätte stort dubbelrum helt för oss själva 🙂

Vi hade tyvärr inte med kameran utan den och alla andra sakerna låg kvar i bilen då vi inte hade räknat med att födda men här kommer några bilder från mobilen, tills dess att vi hade hämtat kameran senare under morgonen ✻ ”

Här är våran kurva som dom skrev  från att det vi kom in till att Sixten var ute ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Heléna

    Så himla skönt att ha krystvärkar så lite, dom är hemska och dom man hör som har krystvärkar hur länge som helst, stackarna =( jag har oxå supersnabba förlossningar =)

  2. LouiseiTurkiet

    Oj vilken drömförlossning det låter som. En sådan hoppas jag på nästa gång, jag valde kejsarsnitt förra gången pga rädsla bland annat men jag hoppas jag klara en vaginal förlossning i framtiden.

    Grattis Sixten, hoppas att n hade en bra dag och firande.
    Kram Louise

stats