Linnéa- Mamma till Ebba & Sixten♥

Annons

VINN WEBERGRILL SAMT EN ÅRSFÖRBRUKNING AV….

Jag kickar igång denna fredagsmorgon med en glödhet tävling i samarbete med Rydbergs!

Det ni kan tävla om är en Webergrill samt en årsförbrukning av Rydbergs bearnaisesås  ツ

Tävlingen går ut på att vi vill veta vad just ni använder bearnaisesås till. Var kreativa, kanske är det någon som doppar grönsaker i bea eller som tycker att bea passar utmärkt till nygrillad lax eller använder det som en ingrediens i någon maträtt?

Dela med er utav era recept/rätter här nedanför, och kom ihåg att endast fantasin sätter gränserna!

Tävlingen pågår en vecka och avslutas 31 Juli 20:00

0077924003233_1_45856

Klotgrill Bar-B-Kettle- värde ca 1000:-
– 10 års garantiprogram – Grillyta: 57 cm – Porslinsemaljerat lock och balja – Nylonhandtag med värmesköld i aluminium – Justerbara luftventiler och askfat i aluminium – Krossäkra allvädershjul – Måttkopp för briketter – Storlek: 99x63x58cm
-I samarbete med Rydbergs-
Kommentarer

Kommentera

  1. Sanna

    Wow, vilken härlig vinst! Den skulle jag helt klart vilja lägga vantarna på för här hemma älskar vi att grilla, men tråkigt nog saknar vi grill så den här vinsten vore med andra ord helt perfekt. Vi älskar dessutom beasås och äter det nästan dagligen, så en årsförbrukning skulle absolut inte sitta fel.

    Här hemma älskar vi som sagt beasås, och äter det både på pizzan och när grillen kommer fram hos föräldrarna. Vi byter även gärna ut hamburgare dressingen till beasås. En annan favorit är att använda såsen i olika gratänger.

    Kram Sanna

  2. Kristina Gustafsson

    Vi använder Bea till mycket! På pizza, som hamburgerdressing, blandat med chilisås till tacos och lökringar. Bea äger!

  3. Helena i Uppsala

    Bea zatar
    Det som alltid finns med när man äter ute nere i Mellanöstern är zatar, en kryddblandning med timjan, sesamfrön, sumak och salt. Man doppar bagerifärskt bröd i olivolja och sedan i zatar. I värmen behövs sälta! Jag köpte ett kilo zatar i bazaren i Amman för att kunna importera seden till Sverige. Nu har jag provat den i min bearnaisesås – jättegott!

  4. Frida Bergner

    Ett enkelt och gott kvälls snacks är faktiskt att blanda bea och mjukglass och sedan doppa pommes i denna blandning. Låter jätte knasigt, men det är faktiskt gott.

    Med vänlig hälsning/Frida B

  5. Familjen Karlsson

    Åh! Bea är ju klassiker till kötträtter och pommes, men en oväntad smaksensation är att använda den till skaldjur och fisk.
    Doppa kräftstjärtar, krabba eller räkor i en klick Rydbergs bearnaisesås med dragon och persilja får smaklökarna att dansa salsa. En kall Corona med lime därtill är magiskt. Testa även att doppa bearnaisesås (gärna den med chili) till kallrökt lax – det låter kanske osannolikt eftersom många är så inkörda med ”kött och pommes”, men det skapar matpoesi.

  6. Malin Svensk Björck

    Hej!
    Vilken rolig tävling ! :)
    Vi älskar bea och förutom att det är den godaste såsen till grillat, så passar den jättebra i vår favorit rätt.
    Vi kokar ris som vi kokar med stekt risoni, finhackad lök och riven morot. Det läggervi i botten på en ugnsform.
    Sen gör vi en köttfärssås/röra, med lök, burktomater, nötfärs, Sambal oelek, salt, rökt paprika pulver, chiliflakes, Svartpeppar, och cayennepeppar. Ganska stark ska den vara!
    Ovanpå riset breder vi ut köttfärsen på riset. Avslutar med beasås över alltihopa.
    In i ugnen ca 20 minuter så allt gosar ihop sig.
    Sen är det bara att njuta!
    Den milda bea såsen passar perfekt till den starka och lite rökiga färsen och riset binder ihop allt.
    Är jätte poppis bland våra gäster :)
    Ha en härlig vecka!
    Mvh
    Malin Svensk Björck

  7. Jessica Hellström

    Går inte att äta en middag här hemma utan bearnaisesås, det är liksom ett måste, men om jag skulle ta en sommarfavorit så är det att ha beasås på hamburgaren istället för hamburgerdressing, sjukt gott och gärna den lite starkare grillbean från Rydbergs med peppar och vitlök, tillsammans med massa tillbehör som sallad, gurka, tomat, lök blir hamburgaren grymt god!

  8. Frida

    I vår fanilj äter vi bea till allt (haha) vi har det i kyckling gratängen och vi har det till grillat som vi mer än gärna äter. Vi har bott i lägenhet länge nu och denna fredagen får vi äntligen vårt hus. Sambon kommer renovera en del så en sån här fantastisk grill hade underlättat middagarna en hel del för oss! Håller tummar och tår!

  9. Jonna Aspenstedt

    Även fast min sambo är kock så har vi nästan alltid kall bea ståendes i kylen. Min favorit är att ha det till grillat, går verkligen att doppa allt i det! Men det är även väldigt gott som sås i tacos. Speciellt chili bearnaisen!! Perfekt att använda gårdagens grillrester och göra en söndags tacos. Antingen med stekt köttfärs eller strimla ner överblivna köttbitar, sallad och bea i ett taco bröd :)

  10. Kristin

    Vore en dröm att få berätta för sambon att jag vunnit detta, håller tummarna! Han har nämligen önskat sig en sådan här men det finns inte på världskartan att jag skulle kunna köpa en sån här lyxpresent till honom!
    För en man som finns där i ur och skur, han förtjänar faktiskt den här, det kan jag säga från mitt Hjärta

    Favoriten hos oss, och kanske framförallt hos vår treåring är

    Kycklingfile i ugn med chilli, peppar, lite curry och paprika
    Tillsammans med ugnsrostade grönsaker, guldet, sötpotatis och palsternacka

    Till det äter vi tomat och fetaostsallad, och sist men minst, bearnaisesås
    Dottern är galen i den, och gärna den med chili

  11. Nathalie S

    Jag äter bea sås dagligen men en favorit har blivit på hamburgare, kan inte äta hamburgare ute någonstans om de inte finns bea. Så mycket godare än vanlig dressing och att kunna variera mellan olika bea (vanlig, chili, grill mm).

  12. Nikita

    Här hemma använder vi beasås till typ allt .
    Men det absolut godaste är en stor grillad köttbit pommes och massa bea sås till !

  13. Emma hägg

    Åh vilken fantastisk present att vinna till min sambo han skulle bli överlycklig som han tjatat att han vill ha en sådan grill men jag tycker dom är lite dyra för vår ekonomi. Vi använder bea i princip till allt men något extra gott att ha den i är faktiskt till tacos det blir supergott!! Även till grillad lax :) nu håller jag tummar och tår att jag kan ha tur att vinna något nångång! 😀

  14. Carina Henemo

    Hej!

    Ja som kall sås till grillat är den ju en riktig hit, men passar även supergott till denna KASSLERGRATÄNG!
    ½ purjolök
    250 g champinjoner
    smör/margarin
    4 portioner kokt ris
    500 g kassler
    2 dl grädde
    § dl Rydbergs beasås
    1 röd paprika
    1½ dl riven ost

    Garnera gärna med hackad persilja

    Strimla purjon och skiva svampen. Fräs i smör tills vätskan kokat in. Blanda purjon och svampen med riset och lägg i en ugnsfast form. Skär kasslern i bitar och strö över.
    Blanda grädde och beasås och bred över kasslern. Kärna ur paprikan och tärna den och strö över. Avsluta med ost och gratinera ca 25 minuter i 225 grader. Avsluta med persilja. Suuuupergott verkligen! Den måste ni testa!!

  15. Rosita D.

    I vår familj har vi en liten gourmet. Allt ska ätas med Bearnaisesås. Hon hittar jämt nya goda kombinationer som ingen annan ens har funderat på; kött, grönsaker, köttbullar, sallad, svamp osv. Det finns ingen begränsning i hennes smakprov :-)

  16. Jenny

    Här hemma äter vi bea till all typ av grillat kött och kyckling.
    Men godast är att göra en ”låda” med kokad hel kyckling som man strimlar / rensar i mindre bitar. Koka ris och rör ihop med kycklingen, blanda sedan i beasåsen i alltihop och in i ugnen så det får gotta ihop sig. så enkelt och så gott =)

  17. Kristina

    Ärligt – vi använder bea till allt! Men ska vi ta en vardagsfavorit är det faktiskt torsk med bea. Ja, visst låter det otroligt, men barnen som normalt sett inte äter fisk gillar denna rätt. Torskblock, salt, rejält med bea och skjuts in i ugnen!

  18. anna

    Vi tar ”gårdagens” färskpotatis, skivar eller gör klyftor, lägger i gratängform och rör runt det med beasås, på med riven ost och in i ugnen. Sen kan man servera denna beagratäng till lax eller kött. Super gott :)

  19. Jossan

    Wow!! Vilken tävling för en såsälskare som mig 😉 Jag har bea till det mesta, så enkelt och så gott med olika smaker och styrkor så det går att variera! Vår fredagsmat består alltid av grillad kyckling, potatisgratäng och BEA! Mums! (Inte tacos som hos alla andra, fast vi brukar ha bea även till tacos, tips tips, haha). Men nu till mitt bästa bea-tips: När jag gör hamburgare så blandar jag i en burk med bea i nötfärsen, prova! Det blir ruskigt gott!

  20. Ellen

    Efter ett år i USA har jag drömt om ögonblicket då jag kommer hem till kära Sverige och får avnjuta potatisgratäng, grillad fläskfilé med beasås. Och det var fantastiskt gott.
    En grill hade passat mig perfekt till min första lägenhet så jag kan grilla köttet till min favoriträtt!

  21. Anna

    Bea är det bästa att äta till kött och pommes. Upptäckte nyss Rydbergs bea med peppar och vitlök. Var supergod till kött. Är gott med bea till olika sallader också.

  22. Lina

    Här använder vi bearnaisesås till det mesta sedan jag blivit frälst! Grillat i alla dess former – kött, kyckling, färskpotatis, paprika, majs bl.a. – till potatis, pommes, potatisgratäng, sallad, fetaost, på plankstek (kall läggs den på efteråt) och inte minst på den hemlagade pizzan (och för den delen brukar den hamna på köpepizzan med)!

    Vi älskar bea, som vi så fint kallar denna sås, och jag skulle bli riktigt glad om jag fick överraska min blivande man (som står för all matlagning i hushållet och gärna grillar) med en ny, fin grill i bröllopspresent och i den en burk av vår gemensamma favoritsås och en årsförbrukning av den . Håller tummarna!

  23. Christina Frisberg

    Mums!! :) Till ugnsrostade rotfrukter finns inget som förhöjer smaken så bra som just bea :) <3

  24. Liw

    Åh! Bea kan man ju ha till allt!
    Ibland toppar vi potatisgratängen med bea istället för ost.
    Supergod smak på gratängen!

  25. Julia Carlsson

    Här hemma gör vi vår egen pizza med bea! Blanda en burk bea med en liten cream fraische i en bunke och hacka i de grönsaker du tycker om. Vi brukar ta tomat, champinjoner, rödlök, purjolök och majs! I med lite hackad skinka och blanda ihop alltihopa. Lägg ihop två halvmånar av hönökaka och lägg på smeten, toppa med riven ost och in i ungen i 15 minuter på ca 150 grader. Smakar alldeles ljuvligt och går superfort att kasta ihop! :)

  26. Malin Näsström

    Blanda kokta makaroner, bea och kassler i bitar i en ugnsform. Toppa med en massa riven ost och grädda tills osten får fin färg i 200 grader. Så enkelt och så sjukt gott!! En storfavorit som vi brukar bjuda på här hemma. :)

Annons
stats