Linnéa- Mamma till Ebba & Sixten♥

Recept på tårtan ✼

Igår laddade jag upp en bild på min instagram på en tårta som min mamma har bakat till oss så länge jag kan minnas ♥

Det var första gången jag bakade den igår och det var många som ville ha receptet så här kommer det ツ

RICE KRISPIES MARÄNGTÅRTA ♡

 Man börjar med att göra maräng botten!

3 äggvitor

2 1/2 dl strösocker

3 dl rice kpispies

Vispa äggvitorna hårt, blanda i sockret försiktigt, fortsätt vispa 5 minuter tills det är blankt. Vänd sen ner flingorna och sätt smeten i en långpanna med bakplåtspapper under. Grädda i mitten utav ugnen ca 1 timme i 150 grader! Sen delar man den så att han får en två bottnar.

 Sen är det dax för fyllningen!

 1 dl vatten

 2 1/2 msk vetemjöl

 50 g mörk choklad

50 g smör

1 dl florsocker

1 äggula

3 dl grädde

Koka ihop vatten och mjöl under vispning till en tjock smet. Ta från värmen och rör i smöret och chokladen tills det smält. Sätt i äggulan och florsockret och vispa till en jämn smet. Bred krämen på ena marängbotten. Vispa grädden och sätt över krämen, lägg andra botten på och ringa lite smält choklad över ツ

20140501-104204.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Den tårtan har jag ätit sen jag var liten, fast vi brukar göra med vaniljsmörkräm mellan- sååå gott!

 2. Dessie – en hjärtebarnsmamma ♥

  Åh muuuums! Sparar receptet 🙂

  Ha en myspysdag!
  (pssst! kommentera gärna tillbaka i min blogg så slipper jag leta kommentarer hela dagarna…)
  Kraaam
  Dessie – en hjärtebarnsmamma ♥
  http://dessie.vimedbarn.se

stats